« Euro + Japanilaiset


Kansityö


Jakoketjun suoja


 

Tässä vanhemmassa, halvempaa hintaluokkaa olevan perheauton moottorissa jakoketjun suoja on tiivistetty alkujaan hihnapyörän kierteillä kampiakselin päähän. Moottorin pyöriessä tiivistys toimii suhteellisen hyvin, mutta moottorin sammuttua voit olla varma öljylammikon syntymisestä autotallin lattialla. Kun moottori taas käynnistetään, leviää öljy ympäri moottoritilaa.

Tyyppivian voi tietysti korjata tee-se-itse tyyliin. Otetaan vanha letkunkiristin ja juotetaan se kiinni suojakoppaan. Avarrettuun reikään laitetaan tietysti stefa. Alla esimerkkikuvia kyseisestä ratkaisusta. Avarrettu reikä sekä vanha letkunkiristin on suunnilleen paikoillaan, eli varsinainen ongelma, öljyn roiskeet moottorista tätä kautta eivät suinkaan hävinneet.

Toinen vielä suurempi ongelma on hihnapyörön halkeaminen. Onneksi tätä moottoria käytettiin vain käynnistämiseen, joten itse moottori pysyi koossa ja pystyttiin korjaamaan.

Letkunkiristimen
Sorvattu hihnapyörä ilman korjausholkkia
Oikein tehty tiivistys vierellään alkuperäinen

Työ tehtiin aloittamalla uudella hihnapyörällä ja jakoketjun suojakopalla. Hihnapyörästä sorvattiin kierteet pois ja siihen sovitettiin korjausholkki. Tämän jälkeen jakohihnan koppaan jyrsittiin keskitetty reikä hihnapyörää varten. Suojakoteloon sorvattiin oikean muotoinen stefan kiinnityskappale, joka juotettiin kiinni. Näin toteutettuna jakopää on tiivis.


Page has 2183 hits, [Login]